• Show all

Augsburger Straße

Densifying space in an existing apartment block, a new apartment building stands on Augsburger Straße in a clever reaction to its neighbors. Amongst the rotating modules set to the limestone facade, a 50cm wood-panel, protrusion pushes repeatedly against the building's outlines. This extending module gives the impression of outward movement, and frees up space for storage within the building. Set to the rear facade, full-glass balustrades hang in a rotating fashion, allowing the residents indivual and unobscured views. Gazing out from one of the baloconies, a greenery is set before the apartment, offering a place of gathering for tenants and guests. Crawling further up the building's Tetris-like face, a rooftop terrace offers a wide panorama of the surrouding Charlottenburg area.

Project Info
Execution Planning
Surface
1 600 m²
Location
Berlin
Year
2014-2017
LP
1 - 5
Design Team
Andreia Martins, Lia Janela, Julian Cassirer, Monika Wilczek

Image Credits: Heim Balp Architekten