• Show all

Wie Zusammen leben?

The exhibition of the Neukölln Museum was inciated conceptualized by local Street workers. Aim of the exhibition was to attract people who normally dont go into museums. Therefore the museum was opened to events and discussions related to the quarter issues. The exhibition design thematises the city coming from the street to the museum. Cubical forms are penetrating through the museum walls, forming a sculpture that can be seated and climbed on. The sculpture provides the background for projections, displaying the four Neukölln quarters. These graphics provide the background for reports of activities and infos from the street.

Project Info
Completed
Surface
80 m²
Location
Berlin
Year
2007
LP
1-8
Design Team
Michael Heim; Curation: Barbara Hoffmann, Markus Steffens, Dr. Udo Gösswald

Image Credits: Heim Balp Architekten